Vervangingsprojecten

Er zijn veel verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een vraag naar vervanging van warmtewisselaars. Bronswerk Heat Transfer Services is gespecialiseerd in de volgende soorten vervangingen.

Gelijkwaardige vervanging

De veroudering van warmtewisselaars vraagt om gelijkwaardige vervanging van apparatuur, waarbij proces- en ontwerpvoorwaarden niet gewijzigd en het huidige ontwerp geschikt blijft voor het doel.

Het oude ontwerp wordt voor aanvang van de productie beoordeeld en getest aan de hand van de geldende wet- en regelgevingen.

Veranderingen in de metallurgie

Een wijziging van de procesopbouw en/of -condities kan leiden tot een versnelde veroudering van fabrieksapparatuur. Het effect van bijvoorbeeld thermische veroudering op de corrosiebestendigheid kan rampzalige gevolgen hebben. In deze situatie is ingrijpen dus cruciaal, waarbij de nieuw voorgestelde basismaterialen mechanisch moeten worden beoordeeld en thermisch moeten worden geanalyseerd.

De uitdaging is het ontwerp, wat qua prestaties moet zorgen voor gelijke output en tegelijkertijd fysiek moet passen in de beschikbare ruimte.

Geoptimaliseerde warmtewisselaars met gelijke nozzle-aansluitingen

Heeft een onderzoek of beoordeling ter plaatse uitgewezen dat het huidige ontwerp niet geschikt is voor het doel en te veel stilstand van de warmtewisselaar veroorzaakt, dan is er een mooie uitdaging geboren.

Stel je voor dat we te maken hebben met een hogedrukgasexportkoeler voor op een FPSO, waarvan de O-ringafdichtingen keer op keer falen als gevolg van een explosie na decompressie. We weten allemaal dat dit soort wisselaars met elkaar verbonden zijn door dikke en zware buizen, dat de buizen stijf zijn en niet afstelbaar, dat slijpen en lassen op gasinstallaties niet is toegestaan én dat de beschikbare ruimte beperkt is. Dan is een innovatieve oplossing en dito ontwerp vereist, zoals onze “compacte header”;

  • Lichter en kleiner
  • Niet gevoelig voor explosie na decompressie
  • Behoud van de straalpijporiëntatie, waardoor slijpen en lassen overbodig wordt.

Schade na een calamiteit

Vervangingsprojecten beperken zich niet alleen tot de levering van nieuwe apparatuur. Als een installatie na een brand ernstig beschadigd of zelfs ingestort is, eindigt het vervangingsproces niet bij de warmtewisselaar alleen; hele installaties moeten worden hersteld en teruggebracht naar hun oorspronkelijke configuratie.

Bronswerk Heat Transfer Services is gespecialiseerd in grote revisieprojecten waarbij alle disciplines samenkomen. Naast de levering van vervangingen en het volledig uitvoeren van de sloop en herinstallatie, worden ook de volgende zaken verzorgd:

  • Levering & vervanging van de elektrische installatie
  • Ontwerp, levering en installatie van de nieuwe staalconstructie
  • Leidingen, instrumentatie & ondersteunend materiaal

Geïnteresseerd in één van onze vervangingsoplossingen? We ontvangen de aanvraag graag op services@bronswerkservices.nl.